Online/Global
We use Google Translate.

Our apologies for (hilaric) mistranslations!

De analist

Als je mensen vraagt die mij kennen en je vraagt ze, waar is Robert goed in? Dan zullen ze antwoorden: “analyseren”. In alles wat ik doe en hoe  ik het doe, komt deze eigenschap weer terug. Welke naam mijn werk ook heeft, ik ben een analist.
Ik analyseer processen, wensen, mogelijkheden en stem deze op elkaar af. Als ik mensen train of adviseer, analyseer ik hun capaciteiten en behoeftes, en pas de stof daar feilloos op aan. Vraagt iemand mij om hulp, dan verander ik direct in die adviseur die de vraag analyseert en ik probeer zo goed mogelijk te helpen. Waarom? Omdat ik het geweldig vind mensen te zien groeien en ontwikkelen. Niemand hoeft te weten dat ik daarbij geholpen heb, als ik het zie gebeuren dan geniet ik.


Ook t.o.v. mezelf analyseer ik. Heb ik dit goed gedaan of had dit anders gekund. Niet alleen op het werk maar ook thuis. Ook als ik met een hobby bezig ben, met een stukkie huishouden of werken in de tuin. Kijk ik naar een film of een serie, dan analyseer ik de acteurs, waar zijn ze goed in, hoe zetten ze iemand neer in hun rol etc.

Wat ik in de jaren geleerd heb en heb proberen te ontwikkelen, is dit analyseren altijd vanaf de positief kant te doen. Dus niet, iets, iemand óf mezelf, de grond in te boren maar de positieve dingen te benoemen en de intentie te hebben de wat zwakkere zaken helpen te verbeteren. Ik heb, bijvoorbeeld, een paar keer het voorrecht gehad stagiaires te mogen begeleiden. Geweldig om te doen. Hun helpen kennis te maken met “het echte werk” en hun te helpen alles uit de stage te halen waar ze sterker van worden. Het was altijd geweldig om dan die stagiaire steeds mee te zien opgaan in hun taken doordat ze aangestoken werden door mijn enthousiasme.

“Het heden”

Momenteel verkeer ik in een situatie waarin mijn lichaam niet meewerkt. Een aantal chronische aandoeningen zijn de laatste jaren steeds sterker mijn leven gaan domineren waardoor het niet meeviel “mijn ei kwijt te kunnen” in wat ik gaaf vind om te doen. Dus werd het tijd te analyseren wat te gaan doe. Hier heb ik goed mijn tijd voor genomen.

Mijn vrouw, Marit (zie o.a. het stukje over haar, verder op deze website) is een tijd geleden een eigen bedrijf begonnen. Ze wil graag dat ik hier ook een onderdeel van wordt (behalve de boekhouding die ik al doe)..  Maar ik had iets nodig dat mijn prikkelde, iets dat het vuur in mij doet ontsteken waardoor ik in een bedrijf zou komen waarin ik mijn eigen plek vind, waar ik mijn energie in kwijt kan, waarbij ik mensen kan helpen, adviseren en/of begeleiden.

We hebben hier lange gesprekken over gevoerd en er zijn een paar dingen bedacht, uiteraard in de huidige lijn van het bedrijf, die mij echt enthousiast maken. Welke dit zijn, ga je binnenkort op deze website zien want we hebben even tijd nodig deze uit te werken.
Dus houd onze website goed in de gaten!

© Feel Fit For Life
"Make your own health, your own business"
Share
map-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram