Online/Global
We use Google Translate.

Our apologies for (hilaric) mistranslations!

Blog Articles

Zelfstandig... in een team

Posted on 17 April 2017
Share

De pluspunten van Netwerk Marketing

Iedereen kan het

Eén van de grote pluspunten van Netwerk Marketing is dat het vrijwel iedereen het kan gaan doen. Je hebt geen specifieke kennis nodig, je leert alles wat je weten moet van je mentors. Het maakt niet uit hoeveel kennis en (levens-) ervaring je meeneemt, zolang je serieus en actief met je Netwerk Marketing bedrijf aan slag bent, kun je rekenen op de hulp van je mentors.
Wat wel handige bagage is, is een flinke dosis gezond verstand, doorzettingsvermogen en een beetje lef.

Behalve je mentors, heb je een heel team van partners waar je mee kunt samenwerken. Wat ook een absolute aanrader is om te doen. Juist omdat er geen specifieke kennis nodig is, brengt iedereen zijn eigen opgedane kennis en ervaring mee. Door alle verschillende achtergronden ontstaan evenveel verschillende invalshoeken om je bedrijf te benaderen en te voeren. Naar mijn mening is dit onontbeerlijk voor je groei als ondernemer, voor het levelen met je gesprekspartner en voor het krijgen van begrip voor en inzicht in anderen.

Kant en klaar, starten maar

Een ander groot pluspunt van Netwerk Marketing, is dat het een kant en klaar pakket is. Je hoeft geen tijd en energie te steken in de onderzoeken die je normaal gesproken zou doen voordat je start met een bedrijf. Je hebt geen pand nodig en hoeft geen afspraken te maken met leveranciers, geen marketingmateriaal te (laten) ontwerpen en drukken, of een website/-shop te bouwen.
Sterker nog, je hoeft je geen zorgen te maken om (dubieuze) debiteuren, voorraden en het verzenden. Je hebt geen Kamer van Koophandel inschrijving nodig. En je hoeft er zelfs niet eerst voor naar je bank voor een startkapitaal.

Bij een Netwerk Marketing bedrijf draait alles om praktische, snelle en startklare oplossingen, met hoogwaardige producten die iedereen kan gebruiken. Vindt je iets dat je aanspreekt? Dan kun je letterlijk diezelfde dag starten met jouw eigen Netwerk Marketing bedrijf.

Jij bepaalt hoe vaak, wanneer, waar, met wie, hoe en wat je doet

Je bent eigen baas. Dat kan part-time zijn of full-time. Afhankelijk van jouw doelen en wensen. Je mag alles bepalen. Natuurlijk zal je mentor je op weg helpen en je bepaalde dingen leren. Niet iedereen is gelijk, dus als de manier van werken van je mentor je niet ligt, staat het je vrij om je eigen werkwijze te ontwikkelen.

Maar hou daarbij in gedachten dat je wel de lijn volgt van het Netwerk Marketing bedrijf waar je voor gestart bent. De meeste bedrijven bestaan namelijk al even. Ze hebben het wiel al hoog en breed uitgevonden en alle noodzakelijke en praktische aanpassingen gedaan. Het pakketje waarmee je start, is ook het pakketje waarmee je werkt. Het pakketje dat werkt. Als je het voor je laat werken...

Je begint met het kopiëren van de stappen van je mentor. Zodra je een beetje ervaren bent, ga je daar vanzelf je eigen weg in zoeken. En vinden. Je leert wat voor jou werkt en wat niet. Hoe je binnen de uitgezette lijn van het moederbedrijf, je draai kunt vinden. En hoe "eenvoudig" het ook is, het is en blijft een eigen bedrijf! Je moet ervoor werken. Je moet er tijd in steken. Je moet de discipline hebben om elke dag uit jezelf, je handen uit je mouwen te steken. Je mentor kan en wil je helpen, met raad en daad. Maar uiteindelijk ben jij degene die het moet doen.

De valkuil

Nu denk je misschien dat ik je eerder ontmoedig dan dat ik je aanmoedig om een eigen Netwerk Marketing bedrijf te starten. Niets is minder waar! Maar uit ervaring weet ik dat men zich er toch te snel op verkijkt. Het idee dat je met weinig inspanning veel kunt bereiken klopt. Daar komt nog bij kijken dat de kostendrempel om te starten ook nog eens zo laag is dat je er vaak niet echt lang over hoeft na te denken. Het lijkt allemaal zo eenvoudig...

En dat is precies de valkuil. Er is te weinig noodzaak om er meteen keihard tegen aan te gaan. Je verliest te weinig als je faalt. Als je een bedrijf zou starten waarbij je een investering van een paar ton moet doen, is er geen haar op je hoofd die eraan denkt om rustig aan te beginnen. Daar heb je geen tijd voor, je moet een lening afbetalen... Hier hoeft dat niet. Geen druk, geen noodzaak, geen motivatie.

Je hebt vast in je leven ooit iets geleerd wat je graag wilde, maar wat je ook heel moeilijk vond. Bij mij was dat autorijden (ahum, onder andere...). Het leek me fantastisch, ik wilde dat zo graag leren! Ik dacht dat ik het in no time onder de knie zou hebben... Het heeft me 45 lessen, bloed, zweet en tranen gekost. Oh ja, en een heleboel geld. Nu rijd ik bij wijze van spreke zonder er echt bij na te denken. Maar toen? Ik moest er keihard voor werken en er waren momenten genoeg dat ik dacht dat ik het nooit zou leren. Moeilijk? Autorijden? Nee, ik vind van niet. Niet meer. Niet nu. Je snapt waar ik heen wil.

Een eigen bedrijf starten waar je eigenlijk niets mee kunt verliezen, kost moeite. Tot het moment dat het een soort van gewoonte wordt en je het als vanzelf doet. Om dat punt te bereiken, moet je eerst hard werken. Lijkt het je wat? Wil je met ons samenwerken? Dan wilik dat je slaagt. Zo simpel is het 🙂 .

Start your way today!

Share
No comments yet to this post, be the first!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Feel Fit For Life
"Make your own health, your own business"
Share
map-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram